Да се игнорират апокалиптичните прогнози за предстояща руска инвазия. За това

...
Да се игнорират апокалиптичните прогнози за предстояща руска инвазия. За това
Коментари Харесай

Украйна се обяви срещу апокалиптични прогнози за руска инвазия

Да се пренебрегват " апокалиптичните прогнози " за предстояща руска инвазия. За това прикани украинският външен министър Дмитро Кулеба в неделя, представен от " Ройтерс ". 

По думите му, сега страната му е силна и има невиждана интернационална поддръжка.

Президентът Володимир Зеленски заяви преди седмица, че Украйна не е потъващ Титаник и упрекна Вашингтон и медиите, че подклаждат суматоха, която пречи на стопанската система, когато " няма танкове по улиците ".

" Днес Украйна има мощна войска, невиждана интернационална поддръжка и религия на украинците в своята страна, написа Кулеба в " Туитър ". Врагът би трябвало да се опасява от нас, а не ние от тях. "

Ден по-рано двама американски публични лица обявиха, че Русия може да е подготвена за пълномащабно нахлуване в Украйна доникъде на февруари, защото разполага с към 70% от бойната мощност. 

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели в неделя, че Русия може да предприеме военни дейности " всеки ден ", само че въпреки всичко може да избере дипломация. 

" Различните столици имат разнообразни сюжети, само че Украйна е подготвена за всяко развиване ", сподели Кулеба.

Европейският стопански комисар Паоло Джентилони сподели в неделя, че фокусът би трябвало да бъде върху дипломацията.

" Трябва да помогнем на страните от НАТО, граничещи с Русия, и да ги укрепим и от военна позиция ", сподели той по италианската национална телевизия RAI.

" Трябва също да сме подготвени за стопански реакции и наказания, в случай че има утежняване.

Русия е събрала над 100 000 бойци покрай украинските граници, което предизвиква опасения от планувано нахлуване. Москва съобщи, че не възнамерява инвазия, само че може да предприеме неуточнени военни дейности, ако условията ѝ за сигурност не бъдат изпълнени.

Те включват заричане, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна, искане, което Вашингтон и НАТО обявиха, че е недопустимо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР